Chapewerken

Laat isolatie en chapewerken samen uitvoeren voor een perfecte afwerking


Bij het laten uitvoeren van isolatie- en chapewerken is een naadloze samenwerking essentieel voor een optimale afwerking van uw project. Door isolatie en chape in één keer te laten doen, zorgen wij voor een efficiënte planning en een soepel verloop van de werkzaamheden. Dit voorkomt veelvoorkomende problemen en bespaart u tijd en kosten. Door de korte opvolging en transparante communicatie verloopt jouw project zonder problemen. Wij werken nauw samen met familiebedrijven die bekend staan om hun hoge kwaliteitsnormen. 

Heeft je vragen over isolatie en chapewerken of ben je benieuwd naar de prijs van jouw project? Neem gerust contact met ons op, wij staan altijd klaar om jou te helpen en jouw project tot een succes te maken.


isolatie en chapewerken

Wat is chape?

Chapewerken zijn een type ondergrond die wordt gemaakt van een mengsel van zand, cement en water.   Deze substantie wordt op de ondervloer aangebracht om een glad en egaal oppervlak te creëren waarop de uiteindelijke vloerbedekking kan worden gelegd. Chapewerken zijn van essentieel belang voor de installatie van vloeren en dragen aanzienlijk bij aan de structurele integriteit van een gebouw.

Chape vervult verschillende functies, zoals het verbeteren van de hechting en stabiliteit van de afwerkingsvloer, het verminderen van warmteverlies en geluidsdoorgifte, en het corrigeren van oneffenheden in de vloer.

Welke soorten chape zijn er?

1) Traditionele chape: op basis van cement

De traditionele chape wordt gemaakt op basis van cement. Dit cement wordt vermengd met zand en water. Deze dekvloer kan zowel bij nieuwbouwprojecten als bij renovaties toegepast worden. De droogtijd van traditionele chapes is redelijk hoog.

2) Cement vloeichape

Vloeibare cementchapes kunnen heel wat sneller geplaatst worden dan traditionele dekvloeren. Ze hebben ook een veel lagere droogtijd, waardoor het bouwproject veel sneller kan schieten. Bovendien kunnen ze in veel verschillende omgevingen toegepast worden.

3) Gewapende chape

Laat je je vloer langs boven isoleren? En plaats je eventueel ook vloerverwarming? Dan heb je een gewapende chape nodig om scheurvorming in je dekvloer te voorkomen. Je kan kiezen voor een chape met netbewapening

4) Gewapende chape met vezelbewapening

In plaats van ijzer- of staaldraadnetten te gebruiken, kun je kunststofvezels (1,5 à 2 cm lang) aan de chape toevoegen. Dit maakt de plaatsing van de dekvloer eenvoudiger en zorgt ervoor dat een dunnere chapelaag volstaat vanwege de toegenomen stevigheid. Door vezelbewapening is de dekvloer bovendien in alle richtingen optimaal versterkt. Droog sneller waardoor minder kans op krimpen en schotelvorming. Deze chape kan dunner aangebracht worden zonder te moeten inboeten op stevigheid. Waardoor u meer ruimte wint voor extra isolatie of afwerking in natuursteen

Welke chape past er bij jou project?

Het kiezen van de juiste chape hangt af van verschillende factoren zoals de ondergrond, de gewenste vloerbedekking, de benodigde isolatiewaarde en jouw persoonlijke voorkeuren. Om een weloverwogen beslissing te maken, is het verstandig om je te laten adviseren door een gespecialiseerde chapper. Een expert kan je informeren over alle mogelijkheden en je helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw specifieke situatie.

Bijvoorbeeld:

  • Traditionele dekvloer (chape): Geschikt voor verschillende soorten vloerbedekkingen en biedt een stabiele ondergrond.
  • Sneldrogende chape: Ideaal als je een kortere droogtijd wenst.
  • vloeibare chape: Voor een perfect vlakke ondergrond, vooral handig bij vloerverwarming
  • Gewapende chape: Voor extra stevigheid en scheurbestendigheid, ideaal voor ruimtes die zware belastingen moeten dragen.



chapewerken


Door een gespecialiseerde chapper te raadplegen, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt die aansluit bij de specifieke eisen van jouw project. Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies en om al je vragen te beantwoorden. Wij helpen je graag om de beste oplossing te vinden voor jouw vloerproject.

Veel gestelde vragen over chapewerken:

1. Wat is de droogtijd van chape?

Wij adviseren een droogtijd van één week per centimeter voor onze standaard zandcementchape. Dit zorgt ervoor dat de chape voldoende uithardt en klaar is voor verdere afwerking.. Bij sneldrogende chape zijn sneldrogende toevoegingen gebruikt die de droogtijd aanzienlijk verkorten. Het weer heeft ook invloed op het droogproces: bij droog en warm weer zal de vloer uiteraard sneller uitdrogen.

2.  Wat is de minimale dikte voor chape?

De minimum dikte van chape is 5cm, indien er vloerverwarming komt raden we een minimum van 7cm chape aan. Uiteraard is dit afhankelijk van de noden van jouw project, aarzel niet om ons te contacteren. 




Chapewerken

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x